WebAdventure: Dé speurtocht app voor volwassen speurders!

Maak een avontuurlijke of educatieve speurtocht en verras je vrienden, familie of collega's met deze veelzijdige speurtocht app.

Ik wil meer weten!
screenshot WebAdventure speurtocht app
screenshot WebAdventure speurtocht app
screenshot WebAdventure speurtocht app

WebAdventure

Met de webapp WebAdventure maak je zelf (of samen) een avontuurlijke of educatieve digitale speurtocht.
Bedenk een mooie route, voeg vragen en opdrachten toe. Zet er beeld en geluid in, maak gebruik van Google Maps en je eigen speurtocht app is compleet!

volwassenen met de speurtocht app WebAdventure

Maak je eigen speurtocht

Met de WebAdventure app maak je eenvoudig jouw eigen digitaal avontuur!

  • Bedenk een spannende, mooie of actieve route voor je speurtocht.
  • Maak eventueel foto's en video's op de verschillende locatiepunten.
  • Voeg kant-en-klare vragen en opdrachten toe aan de speurtocht of bedenk ze zelf.
  • Gebruik een QR-code om de speurtocht op te starten op je smartphone.
  • Geniet samen met anderen van jouw eigen gemaakte speurtocht app!

Je kunt de speurtocht voor elke locatie maken. Bij je thuis in de stad, in het bos of waar dan ook. Leuk voor een familiefeest, bedrijfsuitje, vereniging, vrijgezellenfeest of zomaar om je vrienden/vriendinnen te verrassen!

Start direct het avontuur!

Mogelijkheden

WebAdventure speurtocht app op smartphone

Opzetten

Je kunt zelf een route opzetten voor je speurtocht. Lang, kort, wat jij wilt. Je kunt de richtingen beschrijven maar je kunt ook locaties doorgeven via Google Maps. De hele inhoud bepaal je volledig zelf en je kunt daarbij gebruik maken van kant-en-klare sjablonen. Zet alles in het gebruiksvriendelijke beheersysteem via je computer of tablet.

Vragen

Om het spannend te maken voeg je natuurlijk vragen toe aan je speurtocht. Dit kunnen allerlei vragen zijn en voor elk goed antwoord kunnen punten gescoord worden. Verder kun je een aanwijzing toevoegen, maar dat betekent natuurlijk wel strafpunten voor de deelnemers. Ook kun je extra informatie of bijvoorbeeld afbeeldingen of animaties laten zien wanneer een vraag goed of fout is beantwoord.

Opdrachten

Ook opdrachten mogen natuurlijk niet ontbreken in je speurtocht. Er bestaan enkele kant-en-klare opdrachten voor de speurtocht in het beheersysteem die je zo kunt gebruiken. Net als bij de vragen kun je ook hier punten voor scoren. Daarnaast kun je ook 'codewoorden' laten scoren, dan zou je aan het einde van de speurtocht bijvoorbeeld nog een laatste opdracht kunnen maken: 'Maak van de gescoorde codewoorden een zin'.

Uitvoeren

De speurtocht kan met elk apparaat inclusief mobiel internet (bijvoorbeeld een smartphone) overal worden uitgevoerd. Met het inscannen van een QR-code kan de speurtocht opgestart worden. Je hoeft de app niet te downloaden, maar je kunt direct beginnen!

Een tof speurtocht avontuur voor en mét je kinderen

Dat maak je zelf met WebAdventure

Een speurtocht maken en uitvoeren is natuurlijk niet alleen voor volwassenen leuk, maar ook kinderen zullen veel pret beleven samen met de volwassenen! Zet een speurtocht uit voor je gezin, voor een familiefeest of een kinderfeestje. Maak er een leuk thema van. Met vragen en opdrachten kan er een wedstrijdje gehouden worden. Verdeel je deelnemers in 2 of meer groepjes. Bedenk niet alleen een leuke prijs voor de uiteindelijke winnaars, maar geef ook een lekkere traktatie tijdens de speurtocht voor het uitvoeren van een opdracht.

Beleef ook veel plezier tijdens het uitvoeren van de speurtocht app, door het sturen van berichten naar elkaar: Maak er een interactief feest van! Je kunt in de app altijd de scorelijst bekijken met actuele punten van alle deelnemers.

volwassenen met speurtocht app WebAdventure

Maak je speurtocht compleet

Met een pointer in Google Maps moeten de deelnemers op zoek gaan naar de aangegeven volgende locatie, bijvoorbeeld een straat of gebouw op de kaart. Daarnaast kan er ook een GPS-trigger gebruikt worden, zodat bij aankomst op de GPS-locatie men pas verder kan in de app en bijvoorbeeld een vraag beantwoorden.

Heel eenvoudig maak je een legpuzzel van jouw eigen gekozen foto. Je hoeft alleen maar een eigen foto of afbeelding te kiezen en de app maakt er een legpuzzel van voor de deelnemers van je speurtocht. Verder zijn er ook veel kant-en-klare woordpuzzels en rebussen die je zo kunt toevoegen aan je speurtocht!

Je kunt niet alleen foto's, afbeeldingen en animaties (gif-bestanden) invoegen in je speurtocht app. Je kunt ook gebruik maken van eigen gemaakte video's (mp4-bestanden) of video's die staan op de websites van YouTube of Vimeo.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hieronder tref je de meest gestelde vragen aan over het opzetten van een speurtocht in het beheersysteem (CMS), het uitvoeren van de speurtocht app en andere vragen over het in gebruik nemen van WebAdventure.

  • Ja, het is vrij eenvoudig om zelf een speurtocht op te zetten in het beheersysteem (CMS) van WebAdventure. Natuurlijk moet je een beetje overweg kunnen met een computer, maar het is een gebruiksvriendelijk systeem. Overigens zijn er, naast een uitgebreide handleiding, ook korte instructies beschikbaar die je snel op weg helpen. Daarna is het aan jou om je creativiteit te gebruiken voor het opzetten van een leuke speurtocht. Maar ook hierbij kunnen we jou een beetje op weg helpen met tips & trucs!

  • Deelnemers vanaf verschillende punten laten starten en meerdere speurtochten zijn alleen mogelijk bij het eenmalige pakket 'super'. Bij de pakketten 'start' en 'standaard' heeft de speurtocht een vaste volgorde met 1 startmoment. Wanneer je kiest voor het 'super' pakket, dan kan dat dus wel en heb je zelfs alle functionaliteiten tot je beschikking. Zie ook het overzicht van deze eenmalige pakketten.

  • WebAdventure is een webapp die online beschikbaar is. Het is daarom geschikt voor elk toestel en elk apparaat dat beschikt over een (mobiele) internetverbinding. Je hoeft de app dus niet te downloaden, maar deze is direct beschikbaar. Bij een smartphone/tablet maakt het dus ook niet uit of het gaat om een Android of iOS systeem; de QR-code inscannen en begin jouw online avontuur!

    Wat wel van belang is dat je een gangbare ‘standaard’ internetbrowser gebruikt waarbij het gebruik van JavaScript en cookies zijn toegestaan. De meeste up-to-date ‘standaard’ internetbrowsers zoals Chrome, Edge, Safari, Opera, etc. staan goed ingesteld hiervoor. Gebruik liever geen ‘maatwerk’ internetbrowsers die bij je telefoon wordt geleverd of die ingebouwd zit bij je QR-scanner. In dat geval kan het zijn dat sommige functies van WebAdventure niet goed functioneren.

  • De online app verbruikt niet meer data dan een gewone website. Net als bij een gewone website hangt de hoeveelheid dataverkeer af van de inhoud die getoond wordt. Een trajectpunt (scherm dat men te zien krijgt in de app) met alleen teksten verbruikt praktisch niets, een trajectpunt dat een (lange) video vertoond verbruikt natuurlijk meer dataverkeer.

  • WebAdventure is geen GPS-navigatiesysteem, maar heeft zeker wel GPS-toepassingen. Met de online app kun je tekstuele routebeschrijvingen weergeven en tevens de route-instructies vormgeven met beeld en geluid. Daarbij kun je ook gebruik maken van GPS-coördinaten voor Google Maps. Met behulp van 'GPS-acties' kun je op bepaalde GPS-locaties de deelnemer instructies of een vraag laten zien. Meer hierover kun je lezen bij de tips & trucs.

  • Ja, via het CMS beheersysteem zijn er een groot aantal kant-en-klare vragen, opdrachten en puzzels beschikbaar die je eenvoudig kunt toevoegen aan jouw speurtocht. Je kunt deze trajectpunten ook eventueel nog aanpassen.

  • Bij een opdracht in een speurtocht is het de bedoeling dat een ‘speurtochtleider’ - die met de groep mee gaat - beoordeelt of een opdracht goed is uitgevoerd. Pas als de ‘speurtochtleider’ vindt dat het goed is, kan hij/zij door een wachtwoord in te vullen in de app de punten toekennen. Daarna kunnen de deelnemers zelf weer verder met de app.

    Je kunt er ook voor kiezen om de punten altijd toe te kennen zonder controle. Het systeem kan zelf uiteraard niet bepalen of een opdracht goed is uitgevoerd door de deelnemers.

  • Ja hoor dat kan zeker! Overal ter wereld waar je de beschikking hebt over internet kun je zowel de app als het beheersysteem (CMS) opstarten. Dus je kunt gerust vóór een vakantie of tijdens een vakantie een speurtocht bedenken en opzetten in WebAdventure.

  • Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van de app WebAdventure bestaat er een demo. Je kunt de demonstratie op elk apparaat met internetverbinding opstarten en bekijken.

  • Wanneer je WebAdventure eenmalig wilt gebruiken als speurtocht app, dan heb je één maand de beschikking over het systeem. In die maand kun je in het CMS beheersysteem zelf een speurtocht opzetten en in dezelfde maand de speurtocht laten uitvoeren in de app. Meer informatie en tarieven.

    Mocht je langer gebruik willen maken van WebAdventure en/of meer mogelijkheden willen, dan kun je kiezen voor een zakelijk abonnement of een non-profit abonnement.

  • Nee, met WebAdventure kun je nog veel meer online avonturen beleven! Zo kun je de app ook inzetten als quizapp! Bijvoorbeeld als het slecht weer is of wordt. Maak dan een leuke, leerzame of lachwekkende quiz. Daarnaast biedt WebAdventure voor bedrijven en organisaties nog meer mogelijkheden.

WebAdventure:
Dé speurtocht app voor volwassen speurders!

Jouw digitaal avontuur!

Tips & trucs

Om je creativiteit voor een leuke speurtocht een handje te helpen

Het gaat hierbij vooral om tips en trucs die je kunt toepassen bij het opzetten van een speurtocht, het beheren ervan via het CMS (beheersysteem) en het uitvoeren van de app WebAdventure door deelnemers.

Gebruik foto’s

Wanneer een foto (die bijvoorbeeld gemaakt is met een smartphone) ingeladen wordt in het CMS, dan kan het voorkomen dat de foto niet goed weergegeven wordt, liggend in plaats van staand of andersom. Deze wil je dan natuurlijk roteren. Je kunt dat via de mediabibliotheek doen door de afbeelding te bewerken, maar bij een gekoppelde afbeelding verschijnen er ook knoppen in het CMS om een foto te roteren.

Gebruik video

Wanneer je gebruik maakt van videobestanden (mp4) in het CMS (dus niet via YouTube of Vimeo) dien je er rekening mee te houden dat niet alle gemaakte mp4-bestanden direct afspeelbaar zijn in de player. Er wordt daarom altijd ook een linkje naar het videobestand getoond in WebAdventure. Ons advies is om bij mp4-videobestanden dit altijd (op verschillende apparaten) uit te testen.

Maak er een wedstrijd van!

Wanneer je met een groep deelneemt aan een speurtocht kun je elk afzonderlijk op pad gaan en een wedstrijd opstarten. Maar je kunt ook als groepjes een battle aan gaan. Wanneer je als groepjes deelneemt, dan mag er maar 1 mobieltje per groep gebruikt worden. Om het eventueel vals spelen te voorkomen, door de speurtocht opnieuw te starten, kan de organisator van elke groep de op te geven deelnemersnaam bepalen. Starten met dezelfde naam is namelijk niet mogelijk.

QR scannen en GPS gebruik

De deelnemers van de app WebAdventure kunnen een speurtocht (ook) opstarten via een QR-code. Sommige QR-scanners gebruiken een eigen ingebouwde internetbrowser. In dat geval kan het voorkomen dat deze QR-browser niet kan werken met de standaard GPS-functie van de smartphone. Daardoor kan Google Maps (indien je deze gebruikt in jouw speurtocht) niet worden uitgevoerd. In dat geval dient de speurtocht via een reguliere internetbrowser gestart te worden door het invullen van de URL. Wanneer je dus Google Maps gebruikt in je speurtocht, is het raadzaam om bij je start-scherm de actuele locatie aan te zetten, zodat je de werking direct test voor elk mobieltje.

GPS-coördinaten invullen

Je kunt de latitude en longitude coördinaten voor de WebAdventure-pointer via het beheersysteem (CMS) automatisch laten invoeren. Start hiervoor het beheersysteem op met bijvoorbeeld een mobiele telefoon, ga vervolgens naar de juiste locatie en klik dan via het beheersysteem op de knop ‘GPS-coördinaten ophalen. Hierdoor worden de juiste coördinaten automatisch toegevoegd.

Je kunt ook (vanaf elke locatie) de coördinaten handmatig invullen of kopiëren vanuit Google Maps. Start op je computer in een internetbrowser (of nieuw browsertabblad) Google Maps op en zoek de gewenste locatie op. Wanneer je in Google Maps klikt op de plaats van je gewenste GPS-locatie, dan verschijnt daar een pointer. Wanneer je vervolgens met de rechtermuisknop klikt op de kaart van Google Maps, verschijnt er een menu met bovenaan de coördinaten van de GPS-locatie. Wanneer je vervolgens op de coördinaten klikt, worden deze gekopieerd naar het klembord van je computer. Nu kun je deze - in het CMS - in het veld 'GPS-coördinaten plakken uit Google Maps' met de toets combinatie Ctrl + v en automatisch in de juiste GPS-velden laten zetten door het CMS.

Google Maps gebruiken in de speurtocht app WebAdventure
Gebruik Google Maps (GPS)

Je kunt Google Maps op een aantal manieren gebruiken in en voor een trajectpunt:

Actuele GPS-locatie

Wanneer in het CMS ‘Actuele GPS-locatie’ aan gezet wordt, dan zal in de app een Google Maps kaart getoond worden met een ‘deelnemer-pointer ‘ die de actuele locatie van de deelnemer laat zien. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen aangeven dat de deelnemer naar een bepaalde straat of gebouw moet gaan.

Google Maps in de speurtocht app WebAdventure
Statische pointer (geen actie)

Je laat een statische (vaste) ‘WebAdventure-pointer’ zien van een ingestelde GPS-locatie. Hierbij vul je de coördinaten in het CMS (zie kopje GPS-coördinaten invullen). Hierbij zal dus de opgegeven GPS-locatie als pointer te zien zijn in Google Maps. De deelnemer kan dan bijvoorbeeld aan de hand van de kaart op zoek gaan naar de aangegeven locatie.

Google Maps in de speurtocht app WebAdventure
Instructies voor deelnemer tonen (actie: instructie)

Wanneer de deelnemer van de speurtocht app in de buurt komt van de in het beheersysteem vastgelegde GPS-coördinaten, zal bij aankomst op die GPS-locatie automatisch een instructie worden getoond. Goed te gebruiken om bijvoorbeeld op een kruising aan te geven ‘Sla hier rechtsaf de Lindenlaan in.’ De deelnemer kan ook pas verder in de app wanneer hij/zij deze locatie heeft bereikt. Het ‘pointer-bolletje’ in Google Maps is dynamisch en geeft telkens de actuele locatie van de deelnemer aan.

Google Maps in de speurtocht app WebAdventure
Knop en invulvelden tonen voor vervolg (actie: verder)

Met deze GPS-actie wordt de knop ‘Verder’ pas in de app getoond nadat de deelnemer aan de speurtocht app in de buurt komt van vastgelegde GPS-coördinaten. Wanneer deze bij een vraag of opdracht is ingesteld, zal deze ook pas getoond worden bij aankomst op die GPS-locatie. Ook hierbij is de kaart en de pointer dynamisch.

Informatie tonen als pop-up (actie: info)

Wanneer je de deelnemer van je speurtocht app attent wilt maken op een bijzonder element op de route (bijvoorbeeld een gebouw, een speciale boom, etc.) dan kan dat. Dat doe je door een informatie-item aan te maken en deze te koppelen aan een GPS-locatie. Zodra de deelnemer dan in de buurt komt van de opgegeven GPS-coördinaten verschijnt er in de app een venster met deze (extra) informatie.

Testen van GPS

In het beheersysteem (CMS) kun je de GPS-coördinaten eenvoudig invullen. Met de preview van het CMS kun je het resultaat hiervan bekijken. De zogenaamde GPS-‘triggers’ - waarbij een actie moet worden uitgevoerd - kunnen alleen door het CMS gesimuleerd worden. Wij adviseren daarom ook altijd bij het gebruik van de GPS-‘triggers’ dit live met de app op locatie(s) uitvoerig te testen voor een juiste (gewenste) werking.

Méér avonturen!

Welk ander digitaal avontuur ga jij starten?

Ontdek andere kant-en-klare (speur-)tochten, online quizzen, een QR-code opdrachtenspel,
een levend ganzenbordspel en meer op onze speciale startpagina van WebAdventure.

Mogelijkheden voor bedrijven en organisaties!

WebAdventure is ook te gebruiken door bedrijven en organisaties. De webapp WebAdventure is een flexibel inzetbare app. Of je de app nu wilt inzetten voor je museum, evenementenbedrijf, camping of dierenpark, WebAdventure kent nog veel meer mogelijkheden voor interactieve digitale avonturen.

Zo zie je alles

Samen heb je veel tijd en geld besteed aan het organiseren van een evenement. Jij bent blij met je standhouders. Maar hoe zorg je ervoor dat ze ook blij met jou zijn? Anders gezegd hoe zorg je voor voldoende aanloop bij alle stands? Met WebAdventure kun je een verrassende interactieve route uitzetten langs alle standhouders. Met beeld en geluid geef je jouw bezoekers via hun eigen mobieltje een extra stukje beleving én geef je jouw standhouders de mogelijkheid zich op een bijzondere manier te presenteren.


Meer informatie

Voedertijd

Het voederen van de dieren is altijd leuk om te zien. Maar hoe laat je de bezoekers van jouw dierentuin weten hoe laat er gevoerd wordt? En wat als je planning op het laatste moment verandert? Met de online app WebAdventure kun je (automatisch) berichten sturen naar de deelnemers van je WebAdventure rondleiding. Op hun eigen mobieltje zien ze dan wanneer, waar en welke dieren gevoerd gaan worden.


Meer informatie

Méér laten zien

Wil je jouw museumbezoekers méér laten zien? De historie van een voertuig in beeld brengen? De aandacht vestigen op bepaalde details van een kunstwerk? Je gasten plekken laten zien waar ze offline niet mogen komen? Bij je WebAdventure rondleiding kan dit allemaal. Gewoon via de smartphone van je bezoekers.


Meer informatie

Opdrachtenspel

Jij hebt een leuke buitenactiviteit bedacht, maar vlak voordat het begint komen er donkere wolken opzetten. Met WebAdventure kun je een door jouw kant en klaar gemaakt opdrachtenspel zó inzetten. Met hun eigen mobiel kunnen ze, eventueel gebruik makend van attributen in je recreatiezaal, opdrachten uitvoeren waarmee ze punten kunnen scoren. Zo valt jouw activiteit toch niet in het water!


Meer informatie


Voor zakelijk en non-profit gebruik is een grafische opmaak in eigen huisstijl inclusief maatwerkfunctionaliteiten in de app mogelijk.